Algo Cloud

3 důvody, proč nekupovat ve firmě software a používat cloud

3 důvody, proč nekupovat ve firmě software a používat cloud  - Fotka
Produkty a služby

V následujícím článku se dočtete, co je to vlastně cloud, jaké jsou 3 neopomenutelné výhody přechodu firmy do cloudu, a především proč je pro firmy výhodnější používat cloud než kupovat drahý software. 

Co je to Cloud? 

Cloud lze chápat jako množství navzájem propojených serverů, uložených v datových centrech, které fungují jako jeden ekosystém. Tyto servery jsou uzpůsobeny především k ukládání, správě dat a provozu aplikací. 

Jak funguje? 

Poskytovatel cloudu pronajímá zákazníkovi přístup k technologiím zahrnujícím software a cloudovou infrastrukturu (servery, datová úložiště, sítě atd). Pronajímatel vždy přistupuje k těmto sítím prostřednictvím internetu. 

3 zásadní důvody proč používat cloud 

Benefitů spojených s přesunem do cloudu je mnoho, stejně jako je mnoho důvodů proč společnosti do cloudu přestupují. Tady jsou 3 nejzásadnějších z nich: 

Ušetříte 

Pokud se rozhodnete přesunout svou firmu na cloud, ušetříte za IT podporu. O aktualizaci softwaru se vám budou starat odborníci z řad zaměstnanců cloudového poskytovatele a vy můžete ušetřit za interní IT tým. 

Zároveň vám odpadnou výdaje i za drahý hardware, který díky tomu, že většina aplikací poběží přes prohlížeč, můžete nahradit daleko levnější a méně výkonnou variantou. 

Značný obnos ušetříte také na aplikacích, které si v cloudu budete moci pronajmout za malý měsíční poplatek. 

Možností, jak přesunem na cloud ušetřit peníze je mnoho. O dalších z nich se můžete dočíst v našem článku, který se touto tématikou zabývá podrobněji. 

Kontrola nad firemními dokumenty 

Jednou z největších výhod cloudu je naprostá kontrola přístupu vašich zaměstnanců k firemním souborům. Ve správě uživatelských účtů, můžete sami nastavit, kteří zaměstnanci budou mít přístup k jakému typu souborů. Spolu s tím můžete určit, kdo a do jaké míry bude moc do dat, či souborů zasahovat. Zamezit lze nejen nepovolanému přístupu či, nevítanému zásahu do vašich dokumentů, ale také nevyžádané synchronizaci. 

Synchronizace dat je plusem cloudu, důležité však je, pečlivě nastavit, jaké soubory a ze kterých koncových zařízení se budou moci synchronizovat.   

S přechodem firmy do cloudu, tak budete schopni daleko lépe a efektivně kontrolovat přístup vašich zaměstnanců k souborům a způsob, jakým s jednotlivými soubory nakládají. 

Možnosti sdílení 

Se synchronizací se úzce pojí další z benefitů cloudových úložišť, a to sdílení. Cloud umožňuje vašim zaměstnancům sdílet soubory prostřednictvím odkazů na příslušný dokument, což nejen zrychlí, ale také zefektivní spolupráci. 

 Zároveň je možné u každého odkazu nastavit datum a čas, do kterého bude daný dokument osobě přístupný. Po vypršení předem stanovené doby už příjemce nebude schopen soubor otevřít, ani ho jinak sdílet. Elegantně tak omezíte možný únik informací. 

Sdílení dat však není omezené jen na zaměstnance, ale zahrnuje také nejrůznější koncová zařízení. Jednoduše řečeno k vašim souborům se nebudete schopni dostat jen ze svého firemního počítače, ale můžete využít také osobní mobily či notebooky. 

Výhod, které přesun do cloudu provázejí, je mnoho, my jsme tu představili jen některé z nich. O těch dalších se můžete dočíst v našem článku věnovaném právě jim.  

Kupovat a starat se o software je v dnešní době stále méně výhodné jak z hlediska finančního, tak z hlediska časového. Oproti tomu přesun firmy do cloudu skýtá mnoho různých výhod.  

Kde leží budoucnost, nikdo neví, avšak stále více se zdá, že se by se jí mohl stát cloud. Možná, a nemusí to být zas tak vzdálená budoucnost, kdy bude kupování Softwaru otázkou minulosti. 

Kdo ví? Není ovšem lepší jít budoucnost naproti, než čekat až nás dožene? Vyzkoušejte služby českého cloudu, s kterým vás nečekají žádná nepříjemná překvapení. 

Potřebujete cloudové řešení, ale
nevíte, jaké zvolit? Poradíme vám.
Zeptejte se odborníků
Máte zájem o vyzkoušení nebo dotaz?
Zanechte nám na sebe kontakt, do 3 hodin se vám ozve náš cloud specialista.
  • Nejvyšší standard bezpečnosti dat - certifikace ISO 27001:2014
  • Naše podpora je dostupná nonstop na tel: +420 225 006 555
  • Cloud provozujeme ze 3 nezávislých lokalit
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo +420 225 006 555
Vaše zpráva
Vaše data jsou chráněna

Volbou „Odeslat” beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.