Algo Cloud

Kde všude jsou uložena data v cloudu?

Kde všude jsou uložena data v cloudu? - Fotka
Vy se ptáte, my odpovídáte

Na tuto otázku umíme odpovědět velmi snadno, všechna data našich klientů v AlgoCloudu jsou uložena výhradně na území České republiky s garancí vysoké dostupnosti a bezpečnosti. Všechna data jsou ukládána v našem vlastním datovém centru, kde jsou už přímo v rámci lokality replikována na více úložišť dat tzv. diskových polí. Dále jsou data zálohována na další cloudové úložiště či pásková media a kritická data či aplikace replikovány do dalších našich lokalit AlgoCloudu, tak abychom vaše data co nejlépe ochránili a zajistili k nim přístup kdykoliv a odkudkoliv.

Pro ukládání dat využíváme výlučně systémy Hewlett Packard Enterprise s plnou podporou výrobce. Pro všechny servery jsou již využívány výhradně SSD disky, kdy výkon celého diskového systému je mnohosetkrát vyšší než systém s rotačními disky.

Přesnější odpovědí na otázku je tedy spíše, data jsou uložena několikrát na území České republiky na systémech AlgoCloudu s využitím různých technologií, a to jak data aktuální, tak data historická, kdy zálohujeme a uchováváme data po dobu 4 týdnů. Zálohovaná data na páskách jsou dokonce pravidelně odvážena na další lokalitu mimo datová centra.

V případě zájmu klientů umíme data déle zrcadlit do lokality zákazníka či naopak data zákazníka zrcadlit k nám do cloudu, ale to už je jiná otázka, na kterou naleznete v blogu brzy též odpověď.

V případě dotazů jsme kdykoliv k dispozici. Neváhejte nás kontaktovat s jakoukoliv otázkou.

Potřebujete cloudové řešení, ale
nevíte, jaké zvolit? Poradíme vám.
Zeptejte se odborníků
Máte zájem o vyzkoušení nebo dotaz?
Zanechte nám na sebe kontakt, do 3 hodin se vám ozve náš cloud specialista.
  • Nejvyšší standard bezpečnosti dat - certifikace ISO 27001:2014
  • Naše podpora je dostupná nonstop na tel: +420 225 006 555
  • Cloud provozujeme ze 3 nezávislých lokalit
Nechcete čekat na odpověď?
Zavolejte nám na číslo +420 225 006 555
Vaše zpráva
Vaše data jsou chráněna

Volbou „Odeslat” beru na vědomí zásady zpracování osobních údajů.